Accesul mașinilor poluante din București ar putea fi interzis în anumite zone

La Ministerul Mediului a avut loc astăzi o nouă întâlnire pe tema poluării. Au participat reprezentanți ai Primăriei Capitalei, primăriilor de sector, precum și specialiști din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și Gărzii Naționale de Mediu. Scopul întâlnirii a fost identificarea de noi măsuri concrete care să lupte cu poluarea. Între ele se numără și restricționarea accesului mașinilor poluante în anumite zone.

Decizia aparține primăriilor

Întrucât România are o procedură de infringement deschisă de Comisia Europeană pe tema poluării, autoritățile locale trebuie să găsească rapid măsuri care să reducă nivelul noxelor. Aceste măsuri vor fi transmise apoi Comisiei Europene.

Măsurile se referă la:

  • salubrizarea străzilor
  • gestionarea traficului rutier,
  • accesul vehiculelor poluante în anumite zone
  • eficientizarea transportului public
  • gestionarea șantierelor de construcții
  • încălzirea rezidențială

Specialiștii autorității de mediu au solicitat ca toate măsurile pe care autoritățile locale le vor transmite Ministerului să fie cuantificabile, adaptate specificului local al fiecărui sector, eficiente și clasificate în funcție de termenul de implementare – scurt, mediu și lung.

Participanții au convenit ca, la următoarea întâlnire a grupului de lucru, să se analizeze punctual fiecare măsură transmisă până la data întâlnirii, potrivit unui mesaj postat de Ministerul Mediului pe Facebook. 

Acest site web utilizează Cookie-uri