Activitatea de curierat este a 3-a sursă de poluare din București. Poșta Română a cumpărat 15 autovehicule electrice pentru a lupta cu poluarea

Sursa foto: posta-romana.ro

Compania Națională Poșta Română a cumpărat 15 autoutilitare electrice destinate poștei de curierat rapid. Acestea vor înlocui, parțial, mașinile cu o vechime mai mare de 10 ani, cu un grad de uzură avansată. Proiectul pilot se desfășoară momentan în București, oraș în care a treia sursă de poluare este reprezentată de serviciile de curierat, a anunțat compania. 

Prin programul ”Poșta Verde” au fost cumpărate 15 autoutilitare marca Renault. Vehiculele, modelul Renault Kangoo ZE, în versiunea cu 2 locuri și echipare Confort ZE 33, vor fi utilizate de către Sucursala Servicii Express, în Bucureşti, şi vor înlocui, parţial, maşinile cu o vechime mai mare de 10 ani, cu un grad de uzură avansată. Odată cu autovehiculele, s-au achiziţionat şi 8 staţii de reîncărcare a câte două prize de câte 22 kw, ce au fost montate la sediul companiei, situat pe Calea Giuleşti nr. 6-8, în Bucureşti.

Strategia Comisiei Europene referitoare la Pactul Verde European pune accent asupra companiilor cu grad ridicat al amprentei de carbon, ceea ce influenţează politicile de dezvoltare, inclusiv politicile Poştei Române. Autoutilitarele electrice achiziţionate vor contribui la reducerea emisiilor de noxe pentru activitatea de curierat poştal care se desfăşoară cu intensitate în aglomerările urbane. Participând la diminuarea efectului de seră din atmosferă, suntem , aşa cum spune şi sloganul companiei.

       Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Cât poluează mașinile de curierat

La evenimentul de lansare a proiectului a participat și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care spune că a făcut un calcul cu echipa de la minister ca să arate cât de mult poluează mașinile folosite pentru curierat.

La o medie de 58,7 km / zi în București, media emisiilor de CO2 este de 150 de grame / km. Pentru fiecare colet livrat, se produc 300 de grame de emisii de CO2, iar utilizarea autovehiculelor electrice reduce emisiile la nivelul municipiului București cu 120.000 de grame / zi. 

Lucian Bode, ministrul Transporturilor

Valoarea totală a contractului este de 2,27 milioane lei şi reprezintă atât contravaloarea autoutilitarelor şi a staţiilor de încărcare necesare, cât şi a serviciilor de asigurare CASCO şi RCA aferente acestora, pentru o perioadă de un an de zile.

Acest site web utilizează Cookie-uri