Americanii pot tăia un pom pentru Crăciun din pădurile naționale. De ce este permis acest lucru

Americanii sunt invitați să lase pomul de Crăciun artificial în cutie anul acesta și, în schimb, să taie un pom dintr-o pădure națională, potrivit CNN. Peste 75 de păduri naționale din SUA le permit vizitatorilor să facă acest lucru. Specialiștii spun că dacă gestul este făcut într-un mediu controlat, este benefic și pentru natură. 

Serviciul Forestier din SUA susține că dacă într-o pădure sunt lăsați mai puțini copaci, automat se vor dezvota mai bine, întrucât există mai puțină concurență pentru lumina soarelui. Sunt și câteva reguli de respectat. Cine vrea să taie un copac din pădure trebuie să se înscrie pe un site partener al Serviciului Forestier din America. Persoana respectivă va selecta cea mai apropiată pădure națională și va plăti o taxă de 10 dolari și va primi un permis. 

Arborul ales pentru tăiere trebuie să fie la cel puțin 200 de metri distanță de drumurile principal și să nu fie mai înalt de 5 metri. 

Specialiștii le recomandă oamenilor care merg în pădure să taie mai întâi ramurile copacului cu un instrument special și apoi să folosească un ferăstrău manual pentru a tăia copacul. Apoi, el trebuie fixat deasupra vechiculului sau într-un camion iar permisul pentur această operațiune trebuie afișat în geam. 

Acest site web utilizează Cookie-uri