ANALIZĂ APIA. 2 luni consecutive în care piața auto dă semne de revenire

Piața auto înregistrează în ultimele 2 luni o revenire importantă, arată cea mai recentă analiză APIA (Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile). După ce în septembrie a fost înregistrată o creștere de 72,8% față de luna similară a anului trecut, o consolidare a evoluției a fost văzută și în octombrie, creșterea fiind de 13,7%. Totuși, la nivelul primelor 10 luni din acest an, se înregistrează o evoluție generală negativă pe piața auto europeană, -27,4%.

Crește numărul autoturismelor diesel

Sursa foto: APIA

În funcție de tipul combustibil al autoturismelor înamtriculate, în luna octombrie 2020, ponderea autoturismelor diesel a crescut semnificativ față de luna anterioară (5 pp). Cu toate acestea pe ansamblul întregii perioade (10 luni), acestea înregistrează în 2020 o creștere ușoară a cotei de piață, ajungând la 26,9% comparativ cu 26,3%, cât se înregistra în 2019. Autoturismele pe benzină înregistrează o scădere cu 5,3 pp față de luna anterioară.

Cum au evoluat vânzările autoturismelor ”verzi”

Categoria autoturismelor ”verzi” înregistrează un volum în creștere (+15,1%), comparativ cu perioada similară a anului trecut. Autoturismele 100% electrice au înregistrat o creștere de 54,4%. O creștere mult mai consistentă, de 119,1% a fost consemnată la mașinile hibride plug-in. 

Acest site web utilizează Cookie-uri