Anglia interzice mașinile pe diesel și benzină după 2030. Ce se întâmplă în România

Mașinile noi alimentate cu benzină sau motorină nu vor mai putea fi vândute începând cu anul 2030, potrivit Sky News. Interdicția fusese planificată pentru 2040, dar a fost adusă în conformitate cu planul în 10 puncte al lui Boris Johnson de a combate schimbările climatice.

În prezent, mai puțin de 1% din mașinile de pe drumurile britanice sunt alimentate în totalitate de energie electrică, astfel încât planul prim-ministrului de a pune capăt vânzării de mașini noi pe benzină și diesel va necesita o investiție enormă în infrastructura necesară mașinilor verzi, mai arată Sky News. Planul britanic include de asemenea, producerea de energie eoliană pentru a alimenta fiecare casă și dezvoltarea primului oraș încălzit doar cu hidrogen până la sfârșitul deceniului.

Cum stă România la capitolul mașini diesel 

În anul 2019, în România erau  înmatriculate peste 3 milioane de mașini diesel, cu 300 de mii mai multe față de anul interior. Iar când vine vorba despre autoturismele pe benzină, în 2019 numărul lor a fost de peste 3.600.000, potrivit Profit.ro

Acest site web utilizează Cookie-uri