Avertisment OMS: Poluarea, factorul ideal pentru răspândirea coronavirusului

Noul tip de coronavirus pare să îi afecteze mai mult pe cei care locuiesc în orașe mari și poluate. Zonele urbane trebuie să fie reorganizate și să încurajeze soluții de transport prietenoase cu mediul, cum sunt, de exemplu, zonele pietonale. Avertismentul vine din partea Mariei Neira, directoarea Departamentului de Sănătate Publică și Mediu din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, relatează Agerpres. 

foto: storyblocks.com

Dacă distrugem natura, care este sursa noastră de viață, vom provoca probleme grave de sănătate publică și ne vom face singuri rău. S-a evidențiat o legătură, ce trebuie încă verificată, care arată că în orașele cu niveluri mari de poluare, infecția COVID-19 a lovit mai mult cetățenii și nu este un lucru întâmplător. Trebuie să înţelegem că distrugerea mediului înconjurător înseamnă acel consum nestăvilit, traficul supraaglomerat, comerţul cu animale sălbatice, practicile agricole intensive, defrișările, poluarea cu plastic…

Maria Neira, director Departamentul de Sănătate Publică și Mediu OMS

Studiu UK: Poluarea favorizează creșterea numărului de decese cauzate de coronavirus cu 15%

Un studiu recent al Universității din Birmingham, citat de The Guardian, vorbește despre dovezi care arată că un aer toxic crește riscul de infectare cu noul tip de coronavirus, numărul internărilor dar și numărul deceselor. Numărul infectărilor și internărilor crește cu 10%, iar cel al deceselor cu 15%. Cercetătorii spun că mai au de lucrat până să descopere o cauzalitate directă între poluare și coronavirus, dar, mai precizează ei, s-a dovedit deja că aerul încărcat cu particule poluante cauzează inflamarea căilor respiratorii și duce la apariția afecțiunilor cardiace. Asta înseamnă că oamenii care trăiesc în zone poluate sunt deja vulnerabili în fața bolilor. 

    

Acest site web utilizează Cookie-uri