Bucureștenii vor afla ce aer respiră de pe panouri stradale de informare

Două panouri de informare pe care vor fi afișate informații în timp real despre calitatea aerului vor fi instalate în zona Unirii și în zona Crângași, a anunțat astăzi Ministrul Mediului, Mircea Fechet. Deocamdată funcționează un singur panou, la Bucur Obor. 

A mai fost o perioadă când bucureștenii se puteau informa cu privire la aerul pe care îl respiră de pe aceste panouri. La un moment dat, ele au dispărut, pentru că nu mai aveau autorizație de instalare de la Primăria Capitalei. Așa se face că au zăcut în depozite ani de zile. Reinstalarea lor a fost promisă încă de acum jumătate de an de fostul ministru al Mediului, Costel Alexe.

Apar noi analizoare pentru particulele PM10 în București

Capitala are în prezent șase puncte de prelevare pentru PM10 în următoarele zone: Titan, Berceni, Drumul Taberei, Cercul Militar, Lacul Morii și Mihai Bravu. 

Este un prevelator modern, cu o acuratețe foarte mare, care ne permite să raportăm Comisiei Europene în timp real, aceste cifre. Urmează să instalăm încă trei noi stații de monitorizare a calității aerului, una la Chiajna, una la Bragadiru și încă unul în sectorul 1. 

       Mircea Fechet, ministrul Mediului

 

Sursa: calitateaer.ro

Acest site web utilizează Cookie-uri