București | Senzorii Aerlive și cei din Rețeaua Națională au fost roșii azi noapte

Sursă foto: Aerlive

În noaptea 18-19 ianuarie, senzorii Aerlive și cei din Rețeaua Națională au fost roșii. Senzorii arată în continuare valori mari pentru particulele în suspensie. Autoritățile de mediu nu au spus deocamdată nimic despre această situație. 

Încă un episod de poluare severă a avut loc în București, tot pe timpul nopții. De această dată vremea nu a putut influența valorile mari de poluare, așa că mai mulți cetățeni pun acest episod pe baza arderilor ilegale de deșeuri sau pe încălzirea rezidențială a unor locuitori din Capitală.

Stația Aerlive.ro din Expoziției, valori pentru PM2,5, noaptea trecută

La Piața Romană, senzorul Aerlive.ro, valori pentru PM2,5 noaptea trecută.

Cum arată situația la ora 13

Patru senzori din București care fac parte din rețeaua Ministerului Mediului sunt roșii la ora 13. Lacul Morii, Universitate, Parcul IOR și Pădurea Snagov. La Lacul Morii depășirile sunt înregistrate pentru particulele în suspensie PM 2.5, iar la celelalte pentru PM 10.

Aceste tipuri de particule reprezintă un indicator care măsoară poluarea. Sunt periculoase pentru sănătatea umană deoarece fiind atât de mici (chiar de 30 de ori mai subțiri față de un fir de păr) pot pătrunde în organism foarte ușor, provocând boli.

Acest site web utilizează Cookie-uri