Ce surse de poluare a găsit Garda de Mediu pentru episodul de azi-noapte

Într-un oraș sufocat de poluare, Garda de Mediu, instituția care trebuie să detecteze sursele de poluare, anunță că a trimis comisari din Ilfov și București în control, după ce în spațiul online au apărut informații referitoare la niveluri mari de noxe din aer. Nu au fost notificați intern sau în urma unei alerte emise de sistemul lor de măsurare, ci s-au sesizat după ce au văzut reacțiile de pe Facebook. Au pornit verificările pe teren, s-a și identificat o posibilă sursă: o topitorie care însă nu funcționa când comisarii au ajuns la locul cu pricina. În alte zone nu s-a identificat nicio sursă de poluare. 

(Sursa foto: captură Facebook Garda de Mediu)

Cum s-a desfășurat controlul Gărzii de Mediu

Anterior, topităria a fost sancționată de reprezentanții Gărzii de Mediu Ilfov. Când comisarii au ajuns la fața locului, nu au găsit nicio activitate derulată. Apoi, comisarii au mers în zona Sintești-Ilfov, unde s-a constatat un miros foarte puternic. Nu s-a putut identifica sursa exactă de poluare. 

Autoritățile spun că nu au fost depășite valorile limită

Rețelele independente de măsurare a calității aerului din București, Airly și Aerlive, au detectat aseară valori mari de poluare în oraș. Autoritățile au măsurat însă altceva. Într-un mesaj transmis astăzi pe Facebook, reprezentanții Ministerului Mediului spun că:

Nu au fost depășite valorile limită, cu excepția PM10, în cazul căruia concentrația medie zilnică a depășit valorile limită la stațiile B6 (60 micrograme/mc) și B1 (55 micrograme/mc). Aceste valori vor fi validate, ulterior, de măsurătorile realizate gravimetric, prin metoda de referință. Evoluția concentrațiilor (PM10, PM2,5 NO2, CO, benzen) și a indicatorilor meteo indică posibile cauze emisiile din traficul rutier acumulate pe parcursul zilei și încălzirea rezidențială cu lemne și alte tipuri de combustibil din zonele periurbane ale Bucureștiului. Deși emisiile de poluanți nu au fost semnificative, factorii meteo au influențat dispersia poluantilor și au condus la aceste creșteri față de zilele precedente.
Acest site web utilizează Cookie-uri