Cel mai mare sondaj de opinie asupra schimbărilor climatice: oamenii vor schimbare

În urma celui mai mare sondaj de opinie asupra schimbărilor climatice, realizat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, a reieșit că două treimi din oameni cred că acest fenomen este o ”urgență globală”, arată The Guardian. La sondaj au participat 1,2 milioane de oameni din 50 de țări.

Sondajul arată că oamenii din întreaga susțin acțiunile de combatere a schimbărilor climatice și le cer ferm politicienilor să întreprindă acțiunile majore necesare. 

69% dintre tinerii cu vârsta între 14-18 ani spun că există o urgență climatică, iar 58% dintre cei cu vârsta de peste 60 de ani sunt de aceeași părere. În țările unde combustibilii fosili reprezintă o sursă majoră de poluare, oamenii sunt ”pentru” energia regenerabilă: SUA (65% suport), Australia (76% suport), Rusia (51% suport).

Dacă 64% dintre locuitorii planetei cred că există o urgență climatică, atunci guvernele trebuie, cu atât mai mult, să răspundă cu soluții la această criză. 

Cassie Flynn, consilier UNDP pe probleme climatice

Educația este cheia

Sondajul arată încă o dată cât de importantă este educația de mediu. Cu cât un om este mai educat și are mai multe informații despre mediu, cu atât este mai probabil ca el să considere că ne aflăm în stare de urgență climatică, arată cercetarea.

Motivul pentru care mai mulți bărbați și băieți sunt îngrijorați de schimbările climatice în țări ca Nigeria sau Vietnam poate fi acela că fetele au acces mai mic la educație în aceste zone, scrie Guardian.

Acest site web utilizează Cookie-uri