Cine este Mircea Fechet, noul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor

Secretarul de stat Mircea Fechet preia astăzi funcția de ministru al Mediului, după ce Costel Alexe a fost ales președinte al Consiliului Județean Iași și a demisionat din funcție. Ceremonia de depunere a jurământului de investitură va avea loc la ora 15.30, la Palatul Cotroceni.

Începând din decembrie 2019, Mircea Fechet a ocupat funcția de secretar de stat în cadrul ministerului Mediului. S-a ocupat de mai multe probleme importante din minister care țin de poluare și deșeuri. A coordonat activitatea Administrației Fondului pentru Mediu, care se ocupă între altele de programele Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Electrocasnice. A răspuns de asemenea și de Garda Națională de Mediu. Este în prezent reprezentantul Agenției Europene de Mediu. 

În urmă cu mai puțin de doi ani era consilier în Consiliul Local Bacău, de unde a demisionat și s-a angajat prin concurs la Curtea de Conturi. Anterior, Mircea Fechet a deținut o funcție de conducere la Agenția Națională pentru Achiziții Publice.

Mircea Fechet candidează pentru Camera Deputaților, fiind pe locul întâi pe lista PNL Bacău.

Sursa foto: Facebook / Ministerul Mediului

La sfârșitul lunii octombrie, Mircea Fechet a reprezentat România la Consiliul Miniștrilor Mediului din UE care s-a întrunit la Luxemburg. S-a discutat în cadrul întâlnirii și despre Legea europeană a climei, documentul-cadru care va stabili modul în care UE va atinge neutralitatea climatică.

Care sunt principalele probleme de mediu din România în acest moment și ce soluții vede noul ministru al Mediului aflați de la ora 16:00, într-un interviu exclusiv, pe naturetalks.ro

Acest site web utilizează Cookie-uri