Cine este noul ministru al Mediului și care sunt prioritățile sale

Tanczos Barna va ocupa fotoliul de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor în cabinetul Cîțu. El este senator UDMR din 2012 iar acum ocupă pentru prima dată o funcție de ministru. 

Conform înțelegerii semnate de cele trei partide care formează alianța de guvernare, UDMR  a primit portofoliul de la Ministerul Mediului. Funcția de ministru îi revine astfel senatorului Tanczos Barna. Are 44 de ani, este economist și fost președinte al Federației Române de Hochei pe gheață în perioada 2008-2013. 

După audierea din Parlament, Tanczos Barna le-a spus jurnaliștilor care sunt prioritățile sale și cum se raportează la problemele de mediu ale României. 

Fără doar și poate, singura soluție pentru a depăși această criză a deșeurilor este să susținem economia circulară, să reciclăm, astfel încât să nu mai punem presiune pe depozitele de deșeuri. 

Tanczos Barna, ministrul Mediului

Tanczos Barna a discutat și despre poluare. A spus că problema nu poate fi rezolvată doar de minister, ci de fiecare om în parte. 

Avem obligația de a crește numărul stațiilor de măsurare, de monitorizare și agențiile din subordinea Ministerului trebuie să fie mai eficiente ca să realizăm acel obiectiv și să nu mai avem aceste puneri în întârziere și să nu mai avem riscul de infringement. Calitatea aerului nu poate fi îmbunătățită de către Ministerul Mediului, ci de viața noastră care trebuie să se schimbe, de atitudinea noastră, de comportamentul nostru, de modul în care trăim. Trebuie să construim piste de biciclete, să folosim mai mult mijloacele alternative și să reducem presiunea pe care o generăm tot noi asupra mediului înconjurător. 

Tanczos Barna, ministrul Mediului

Conform declarației sale de avere, Tanczos Barna deține la Sincrăieni, județul Harghita, două terenuri forestiere (de 549 metri pătrați, respectiv 346 metri pătrați) și trei terenuri agricole (4.000 de metri pătrați, 24.500 de metri pătrați și 20.900 de metri pătrați). În aceeași comună, Tanczos Barna deține o casă de locuit de 283 metri pătrați.

Acest site web utilizează Cookie-uri