Cum va lupta UE cu tăierile ilegale de păduri

Proprietari de păduri responsabili, rezistența pădurilor la dezastre, prevenirea incendiilor forestiere, sunt doar câteva dintre aspectele de care Uniunea Europeană își propune să țină cont astfel încât să salveze pădurile. Pădurile acoperă în prezent 43% din suprafața UE, însumând 182 de milioane de hectare, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului European.

Pădurile trebuie să reziste la dezastre

Eurodeputații spun că este nevoie de un sistem de avertizare în ceea ce privește incendiile, inundațiile sau infestările cu dăunători. Ei solicită ca impactul schimbărilor climatice asupra incendiilor forestiere să fie atenuat în mod eficient și insistă asupra finanțării adecvate a cercetării și inovării pentru ca pădurile să fie mai rezistente în fața schimbărilor climatice. De asemenea, proprietarii de păduri ar trebui să primească sprijin pentru a reface zonele forestiere afectate. 

Sectorul forestier susține 500.000 de angajați

Aproximativ 60% din pădurile din UE se află în proprietate privată, iar o mare parte sunt exploatații forestiere de dimensiuni mici (mai puțin de trei hectare). Sectorul forestier asigură locuri de muncă pentru cel puțin 500.000 de persoane în mod direct și 2,6 milioane de persoane în mod indirect în UE.

Acest site web utilizează Cookie-uri