De la 1 februarie, cei care depozitează ilegal deșeuri în București vor fi amendați și vor rămâne fără autoturismul implicat în acțiunea ilegală

Ministerul Mediului anunță o serie de măsuri noi pentru combaterea poluării din București. În urma unei întâlniri dintre primarii celor 6 sectoare și ministrul Mediului, autoritățile au anunțat că de la 1 februarie, cei care sunt prinși că depozitează ilegal deșeuri, vor fi amendați.

Săptămâna următoare vor fi organizate echipe mixte de control între comisarii de mediu, reprezentanți ai poliției locale și ai Poliției Române. 

Acestea vor acționa ferm împotriva tuturor celor care vor fi prinși că depozitează ilegal deșeuri și se vor alege, dincolo de amenzi, inclusiv cu confiscarea autoturismului implicat în acțiunea ilegală. Aceste echipe de control, pe care le vom organiza prin colaborarea între Garda Națională de Mediu și reprezentanții poliției locale, vor fi în teren până când toată lumea va înțelege că deșeurile au reguli clare de depozitare și că organele de control urmăresc îndeaproape respectarea legii.

Barna Tánczos, ministrul Mediului

Ministrul Mediului a menționat și faptul că primăriile trebuie să găsească noi locuri de depozitare a deșeurilor generate în Capitală.

Bucureștiul va avea un plan provizoriu de măsuri pentru combaterea poluării

Planul integrat pentru calitatea aerului din București a fost recent anulat în instanță. Planul era prevăzut pe o perioadă de 4 ani și prezenta acțiunile care vor fi luate pentru reducerea emisiilor poluante. Acum, primăria Capitalei trebuie să vină cu un plan nou. Până atunci, va face însă unul provizoriu, alături de primăriile de sector.

Anul acesta e nevoie de asumarea unor măsuri pe toate planurile: de la traficul auto, cea mai mare sursă de poluare în București, la autorizarea și monitorizarea lucrărilor din construcții și activitățile industriale și până la măsuri care să vizeze încălzirea rezidențială din Capitală, care în sezonul de iarnă provoacă an de an episoade ale creșterilor concentrațiilor de poluanți în aer.

Barna Tánczos, ministrul Mediului

Acest site web utilizează Cookie-uri