Ecocidul sau crima de mediu. Franța introduce noi infracțiuni, iar pedepsele ajung și la 10 ani de închisoare

Guvernul de la Paris pregătește o serie de modificări legislative care vor redefini mai multe infracțiuni la adresa mediului. Astfel, poluarea și crima de mediu (ecocid) vor fi pedepsite cu închisoarea de la 3 la 10 ani. 

Potrivit biziday.ro, guvernul francez lucrează de un an la acest proiect de lege care a ajuns acum la promulgare, iar președintele E. Macron are pe masă 150 de măsuri pentru reducerea poluării și a emisiilor cu efect de seră.

Proiectul a fost coordonat de ministrul francez pentru tranziție ecologică și de ministrul Justiției. Astfel,va exista o încadrare pentru „infracțiuni generale de mediu”, alta pentru „punerea în pericol a mediului”, dar și infracțiunea de „ecocid” sau crimă de mediu. Aceasta se referă la intenția de a polua și a provoca daune ireversibile mediului.

Proiectul de lege vine și cu sancțiuni dure. Cei care vor fi găsiți vinovați de ecocid, de exemplu, pot fi pedepsiți cu închisoarea de la 3 la 10 ani. Legea prevede și amenzi, în cazul poluării. Amenda va reprezenta de 10 ori valoarea profitului realizat de pe urma activităților care au generat poluarea.

Acest site web utilizează Cookie-uri