Energia eoliană va alimenta fiecare casă din UK până în 2030

Marea Britanie își propune ca în 10 ani prin “fermele” eoliene off-shore să producă suficientă energie încât să alimenteze cu electricitate toate locuințele din insulă. Planul este ca până în 2030 Marea Britanie să investească cel puțin 160 de milioane de lire sterline în acest program.

Premierul Boris Johnson a anunțat că Marea Britanie vrea să devină lider global la capitolul “energie verde”. Planul guvernului de la Londra este să investească în „fermele” eoliene care funcționează în prezent în nordul Angliei, în largul Scoției și Țării Galilor. Acestea vor crește capacitatea de la 30 de gigawatti la 40 GW în următorii 10 ani, potrivit BBC. În momentul de față, consumul de curent electric casnic reprezintă o treime din consumul total de energie din UK.

Plan pentru următorii 10 ani

Planul Marii Britanii este unul extrem de ambițios. Boris Johnson spune că vrea ca țara sa să devină Arabia Saudită a energiei eoliene, iar asta înseamnă nu doar că țara va produce suficientă energie verde încât să asigure consumul casnic, dar va produce și o inflație de locuri de muncă și venituri pe această piață. Potrivit Executivului de la Londra, în urma investițiilor de 160 de milioane de lire ar urma să fie create 2.000 de locuri de muncă în construcții, iar alte 60.000 ar urma să fie susținute de această industrie.

foto: storyblocks.com

Guvernul de la Londra are în plan și alte măsuri pe care să le adopte până în 2050. De exemplu, să reușească să capteze la sursă dioxidul de carbon rezultat din procesele industriale și să reducă astfel amprenta de carbon la nivelul întregii țări. De asemenea, pentru reducerea poluării, Marea Britanie va devansa anul în care va interzice comercializarea mașinilor diesel din 2035 în 2030.

Planul premierului Boris Johnson trebuie însă aprobat și de Parlamentul britanic pentru a intra în vigoare.

Acest site web utilizează Cookie-uri