EXCLUSIV. Primul interviu cu noul ministru al Mediului, Mircea Fechet (partea a II-a)

Echipa Nature Talks a stat de vorbă cu Mircea Fechet, noul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor despre prioritățile pe care România le are în acest moment. În a doua parte a interviului am discutat despre sistemul garanție-returnare, care presupune că românii vor plăti 50 de bani la achiziționarea sticlelor, PET-urilor și dozelor, sumă pe care o vor primi înapoi când vor returna ambalajul. Pe scurt din interviu:

  • La 1 ianuarie va trebui să avem pus la punct sistemul, să fie publicată Hotărârea în Monitorul Oficial. Mircea Fechet: ”Termenul de implementare este 1 aprilie 2022”.

  • 6 miliarde de recipiente care vor fi gestionate anual. Mircea Fechet: ”Va trebui să fie suficient timp pentru ca toți comercianții să se adapteze. Vorbim aici și de comercianții mici, care vor face această activitate manual.

  • În timp, pentru ambalaje se poate modifica prețul garanției. Mircea Fechet: ”Dacă vom observa însă că pe anumite segmente, poate la sticle de șampanie sau vin, un grad de colectare nesatisfăcător, putem să modificăm garanția”.

Acest site web utilizează Cookie-uri