EXCLUSIV. Primul interviu cu noul ministru al Mediului, Mircea Fechet (partea I)

UPDATE: Noul ministru al Mediului, Mircea Fechet a anunțat după interviul acordat Nature Talks, în cadrul conferinței de presă de la preluarea mandatului, că românii vor putea cumpăra prin programul Rabla Electrocasnice, pe lângă cele 7 categorii deja anunțate, încă două:  tablete și laptopuri.

Echipa Nature Talks a stat de vorbă cu Mircea Fechet, noul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor despre prioritățile pe care România le are în acest moment. Am aflat cum suntem priviți de către oficialii europeni și ce înseamnă avertismentele pe care ni le-au transmis. Am discutat despre programul Rabla Electrocasnice, care a fost amânat din cauză că digitalizarea completă a programului nu a fost gata la timp. Va începe însă în acest an. În cadrul primei părți a interviului am discutat și despre ce se întâmplă la Garda de Mediu București și cum este monitorizată poluarea. Pe scurt din interviu:

  • Avertismentele primite de la Comisia Europeană pe problema poluării și pe cea a deșeurilor. Mircea Fechet: ”România este văzută ca o țară care încă are multe restanțe la capitolul mediu.”
  • De ce comisarii Gărzii de Mediu București află de episoadele de poluare de pe Facebook? Mircea Fechet: ”Sunt 10 oameni de toți într-o zi care lucrează la Garda de Mediu București, iar echipa de permanență e alcătuită din 2 persoane”
  • De ce a întârziat lansarea Programului Rabla Electrocasnice și când va începe? Mircea Fechet: ”Aplicația este gata. Motivul care a întârziat lansarea este digitalizarea compeltă a programului.”
Acest site web utilizează Cookie-uri