Fiecare centru de dezmembrări auto din România va fi verificat

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat la Europa Fm, că toate centrele de dezmembrări auto din România va fi verificat. Suspiciunea autorităților este că piesele mașinilor nu au un traseu legal, nu sunt trimise spre neutralizare sau depozitare în centre specializate și, prin urmare, fac rău mediului înconjurător.

Anunțul autorităților vine după ce polițiștii și comisarii Gărzii de Mediu au verificat mai multe gospodării din jurul Bucureștiului și au descoperit maldăre de piese auto care erau dezmembrate ilegal, iar mai apoi incendiate. 

Există un control tematic în țară, fiecare centru de dezmembrări auto e verificat, ca să se identifice modalitatea în care piesele au fost trimise spre centre specializate, spre neurtralizare și depozitare. Tapițeria auto, de exemplu, odată incinerată devine un poluator foarte puternic, pentru că este tratată.

          Mircea Fechet, ministrul Mediului

 

Ministrul Mediului a mai spus că zilnic în marile orașe din țară intră tiruri pline cu autoturisme. Acestea sunt dezmembrate mai apoi, iar componentele incinerate. Cei care obțin anumite beneficii de pe urma acestui proces nu se gândesc însă că acțiunile lor fac rău mediului înconjurător, dar și altor oameni. 

Acest site web utilizează Cookie-uri