Fost ministru al Mediului, în vizorul DNA

Costel Alexe, fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor ar putea fi urmărit de DNA. Procurorii au trimis o cerere în acest sens președintelui României, Klaus Iohannis. Alexe este suspect de luare de mită și instigare la delapidare.

În comunicatul transmis de DNA se arată că în perioada martie-aprilie 2020, Costel Alexe ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa.

Costel Alexe a fost ministrul Mediului în perioada 4 noiembrie 2019 – 5 noiembrie 2020. Din 27 septembrie, este președinte al Consiliului Județean Iași.

Cum a reacționat Costel Alexe

Am aflat cu surprindere și am luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea. Vreau să precizez următoarele: am încredere în actul de justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii. Nu voi face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare.

Costel Alexe, președintele CJ Iași

Acest site web utilizează Cookie-uri