FOTO. Reapar imaginile dezolante cu gunoaiele de pe Dâmbovița, chiar în centrul Capitalei. Ce spun reprezentanții Apelor Române

După ce în vară mai multe utilaje ale Apelor Române au curățat Dâmbovița de gunoaie și de excesul de vegetație, în unele zone, apa arată la fel ca înainte: murdară și plină de gunoaie. Imaginile surprinse de naturetalks.ro sunt făcute chiar în centrul Capitalei, lângă Biblioteca Națională. 

Reacția reprezentanților Apelor Române

Contactați de naturetalks.ro, cei de la Apele Române spun că ”acționeză zilnic cu oameni și utilaje. Ei sunt reponsabili cu întreținerea și exploatarea lucrărilor, în timp ce autoritățile locale sunt cele responsabile cu managementul deșeurilor”.

         În vara acestui an, râul Dâmbovița a fost curățat cu două utilje amfibii, speciale pentru îndepărtarea vegetației acvatice. Spuneau atunci reprezentanții Apelor Române că vegetația în exces este produsă de temperaturile neobișnuit de calde. Și atunci, aminteau că autoritățile locale au responsabilități. Până se lămuresc autoritățile care ce responsabilitate are, două lucruri sunt sigure: rațele se plimbă în continuare printre resturi, iar oamenii vor arunca deșeuri în continuare, pentru că atâta timp cât nimeni nu e sancționat înseamnă că e și permis, nu?

Acest site web utilizează Cookie-uri