Inovație culinară. Unde poate fi comandată carnea de pui crescută din celule

Foto: Eat Just

Agenția pentru Alimentație din Singapore a aprobat comercializarea unor produse din pui crescute în bioreactoare, fără sacrificarea vreunui animal. Evenimentul este considerat un moment de referință în industria cărnii. În prezent, aproximativ 130 de milioane de găini sunt sacrificate în fiecare zi pentru carne, arată The Guardian. 

Celulele produsului Eat Just sunt cultivate într-un bioreactor de 1.200 de litri și apoi sunt combinate cu ingrediente pe bază de plante. Primele produse (chicken nuggets) vor fi vândute deocamdată într-un restaurant din Singapore. 

Celulele folosite pentru acest proces provin de la o bancă de celule și nu au necesitat sacrificarea unui pui, deoarece pot fi preluate din bopsiile animelelor vii. Nutrienții furnizați celulelor în creștere provin din plante. 

Cred că este una dintre cele mai semnificative etape din industria alimentară din ultimele câteva decenii. Este o ușă deschisă și depinde de noi și de alte companii să profităm de această ocazie. Este ceva diferit? Dsigur. Speranța noastră este că printr-o comunicare transparentă și arătându-le consumatorilor care este diferența dintre acest produs și carnea convențională, putem câștiga. Dar nu este o garanție. 

Josh Tettrick, Eat Just

O serie de studii științifice au arătat că oamenii din națiunile bogate mănâncă mai multă carne decât este sănătos pentru ei sau pentru planetă. Cercetările arată că reducerea consumului de carne este vitală în abordarea crizei climatice și unii oameni de știință spun că aceasta este cea mai bună acțiune de mediu pe care o persoană o poate întreprinde.

Acest site web utilizează Cookie-uri