Insula Belina și Brațul Pavel au revenit în domeniul public al statului

Sursă foto: Facebook / Ministerul Mediului

În Ședința de Guvern din 05 noiembrie, Executivul a aprobat actul normativ care prevede că Insula Belina și Brațul Pavel, din județul Teleorman, revin în domeniul public al statului și în administrarea ”Apelor Române”. Demersurile au început încă din 2018. 

În perioada următoare, toate imobilele și bunurile aflate pe insula Belina vor fi inspectate tehnic și inventariate.

Este o reparație morală pe care Guvernul Orban a reușit să o realizeze. Întregul proces de preluare a întârziat nepermis de mult. Gândiți-vă că demersurile au început încă din 2018. De atunci, am avut parte de peste 2 ani de întârzieri și blocaje, fie din partea firmelor care au închiriat pe acolo tot felul de bunuri, fie din partea unor politicieni locali. În urma unei analize, vom lua o decizie cu privire la destinația viitoare a acestei zone. Oricare ar fi aceea, ea va trebui să aducă profit și plus-valoare statului român. Va fi un proces deschis și transparent, pentru că avem datoria să luăm cea mai bună decizie. 

 Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Insula Belina a fost închiriată firmei Tel Drum în 2013

Pe insula din județul Teleorman au fost ridicate mai multe construcții, între care două imobile care par a avea destinația de spații de cazare, un foișor, pontoane, dar și o suprafață betonată care era folosită pe post de heliport. În luna mai, fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, a mers în Teleorman să vadă care este situația acolo.Paznicii nu l-au lăsat să intre în clădiri, dar acesta a anunțat totuși că multe dintre construcțiile de acolo au fost ridicate ilegal. 

Insula Belina și Brațul Pavel au intrat în 2013 în administrarea Consiliului Județean Teleorman, care le-a închiriat imediat firmei Tel Drum.

Acest site web utilizează Cookie-uri