Ministerul Mediului promite o nouă dată de lansare pentru Rabla Electrocasnice

La preluarea portofoliului de la Ministerul Mediului, noul ministru Tanczos Barna a vorbit despre lansarea programului Rabla pentru Electrocasnice. Teoretic, programul trebuia să înceapă pe 15 decembrie, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauză că aplicația nu a fost complet funcțională atunci când s-au făcut probe.

Ministrul Mediului spune că programul va fi lansat în luna ianuarie, după ce va fi aprobat și bugetul Administrației Fondului pentru Mediu. 

Programul din păcate a pornit cu stângul și pentru a avea siguranța funcționării sistemului informatic, nu îl putem porni zilele acestea, iar în cursul lunii ianuarie vom avea bugetul pentru anul 2021 și imediat după ce vom aproba bugetul pentru AFM, vom porni programul. Trebuie să avem siguranța funcționării, iar sistemul în momentul de față nu este sigur. 

     Tanczos Barna, ministrul Mediului

De ce a fost amânată lansarea programului

Fostul ministru al Mediului, Mircea Fechet, a explicat în cadrul conferinței de predare a mandatului său, că aplicația a picat testul atunci când s-a încercat folosirea ei de către mai mulți utilizatori în același timp. 

Atunci când a fost supusă testelor de utilizare intensă, respectiv de către zeci de mii de utilizatori simultan,  aplicația nu a funcționat. Este obiect al unui contract de prestări servicii pe care AFM l-a avut cu o societate comercială. În acest moment, remediem acele deficiente, astăzi aplicația permite o utilizare simultană a 40 de mii de utilizatori. Nu am vrut să riscăm să facem ministerul de râs a doua oară. 

  Mircea Fechet, fost ministru al Mediului

În urma acestor probleme, conducerea AFM a fost schimbată. Noul președinte este acum Andrei Cazacu. Anterior numirii, a ocupat funcția de secretar de stat pentru mediu în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Ce produse puteți cumpăra cu ajutor de la stat

Sunt 9 categorii care intră în acest program:

  • tablete – 400 lei
  • laptopuri – 400 lei
  • aspiratoare clasa A – 200 lei
  • mașini de spălat rufe clasa A++ – 300 lei
  • mașini de spălat vase clasa A++ – 400 lei
  • aparate de aer condiționat clasa A++ – 400 lei
  • frigidere / combine frigorifice / lăzi frigorifice / congelatoare clasa A++ – 400 lei
  • televizoare clasa A – 400 lei
  • uscătoare de rufe clasa A++ – 400 lei
Acest site web utilizează Cookie-uri