Ministrul Mediului: În anul 2020 au fost rezervate peste 4 mii de autoturisme nepoluante. Totuși, suntem conștienți că impactul poate fi unul limitat.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a spus astăzi că în Programul ”Rabla Plus” din în acest an, au fost rezervate peste 4 mii de mașini electrice și hibrid plug-in. Totodată, a mai amintit în cadrul conferinței The Green Energy Virtual Forum că parcul auto al României este atât de vechi, încât impactul programului poate fi unul limitat.

În România, avem cea mai mare primă pentru autotusime electrice din toată Uniunea Europeană, aproape 10 mii de euro, fapt care a făcut ca anul 2020 să fie numit ”anul autoturismelor electrice”. Avem deja rezervate peste 4 mii de autoturisme electrice și hibrid plug-in, peste 90% dintre acestea sunt full electric. Suntem pe deplin conștienți că 4.000 de autoturisme nepoluante într-un parc auto care numără câteva milioane de mașini, când vorbim de impactul asupra mediului și a emisiilor de gaze cu efect de seră, să fie unul limitat. 

             Mircea Fechet, ministrul Mediului

Ministrul a vorbit și despre București, amintind că sursele principale de poluare din oraș sunt: traficul și încălzirea rezidențială.

Nu e un secret faptul că Bucureștiul este un oraș din ce în ce mai afectat de poluare. Pe de-o parte, încălzirea rezidențială generează poluare, particule și oxizi de azot, dar și alți compuși. Un alt factor care contribuie la poluarea aerului este transportul. Din nefericire, avem în România un parc auto foarte vechi, comparativ cu celelalte mari țări și capitale ale Uniunii Europene, emisiile sunt pe măsură.

        Mircea Fechet – ministrul Mediului

Acest site web utilizează Cookie-uri