Nicușor Dan: Problema traficului din București va fi rezolvată în 2 ani

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că în doi ani poate fi realizat un sistem complet de management al traficului din București, citează Agerpres. Asta înseamnă semafoare inteligente care să rezolve problema ambuteiajelor din marile intersecții, dar și să creeze unde verzi pentru șoferi. De asemenea, baza de date a orașului trebuie actualizată, astfel încât să se poată măsura impactul oricărei inițiative, inclusiv în ceea ce privește transportul publlc, a mai precizat edilul Capitalei în cadrul conferinței ”From City to Smart City”, organizată de Asociația JumpToSmart. 

Începe un nou exerciţiu financiar european şi există şi voinţa UE şi voinţa autorităţii naţionale şi voinţa autorităţii locale pentru a colabora pentru soluţii inteligente. Bucureştiul are nevoie de o soluţie inteligentă pe care, este o promisiune, o vom realiza foarte curând, în doi ani, estimez, din momentul acesta, pentru ceea ce înseamnă semaforizare inteligentă, adică un sistem complet de management al traficului, corelat cu transportul public. Bucureştiul, evident, are nevoie de o masivă digitalizare a întregii administraţii publice. Şi, din nou, aici avem bani europeni care ne sunt disponibili.

           Nicușor Dan, primarul general al Capitalei

Bucureștiul, una dintre cele mai aglomerate capitale europene

Potrivit unui studiu TomTom, Bucureștiul se află pe locul 4 în topul celor mai aglomerate orașe din Europa. În Capitală sunt înregistrate aproximativ 1.500.000 de mașini , iar alte 400 de mii de vehicule tranzitează în fiecare zi orașul. Cele mai recente analize arată că traficul este una dintre principalele surse ale poluării din oraș, așa cum Nature Talks a arătat AICI

Acest site web utilizează Cookie-uri