Noi descinderi pe tema poluării la 30 de km de Capitală. Ministrul Mediului vrea să modifice legea

Noi controale de pe tema poluării au loc astăzi în județul Dâmbovița, la 30 de kilometri de București. Sunt peste 200 de forțe de ordine pe teren care au descoperit până acum echipamente electrice și cabluri depozitate ilegal, dar și urme de incendieri ilegale.

Situația este similară cu cea găsită la Sintești săptămâna trecută – tone de deșeuri, dintre care multe periculoase, topitorii ilegale, urme vizibile ale arderilor ilegale, a precizat ministrul Mediului. Urmează să se desfășoară anchete și să fie aplicate sancținuni. Comisarii au găsit și foarte multe cabluri care urmau să fie incinerate, pentru a se extrage din ele cupru sau alte metale care apoi sunt vândute. Ministrul Mediului spune că legea în vigoare trebuie schimbată, astfel încât produsele obținute în urma arderilor să nu mai poată fi valorificate.

Avem nevoie urgent de o modificare legislativă, care să interzică tuturor colectorilor să achiziționeze orice cantitate de metale, dacă el au fost obținute în urma arderilor. 

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor    

Din informațiile autorităților, cele mai periculoase focare cu deșeuri sunt în sudul țării.     

Un control asemănător a avut loc săptămâna trecută în Sintești. În cadrul acțiunii, a fost confiscat un mijloc de transport utilizat la săvârșirea faptelor contravenționale și a fost ridicată o cantitate de cca 13 tone deșeuri amestecate, în scopul eliminării finale. Amenzile aplicate atunci au fost de 180.000 de lei. Mai multe detalii AICI.

Acest site web utilizează Cookie-uri