Nou episod de poluare în București și în localitățile limitrofe. Explicația Agenției Naționale pentru Protecția Mediului

Începând cu seara zilei de 22 ianuarie 2021, în Municipiul București și localitățile limitrofe au avut loc creșteri importante ale concentrațiilor poluanților monitorizați, anunță Agenția pentru Protecția Mediului. La stațiile B6 – Cercul Militar (stație de trafic) și B2- Titan, concentrațiile de PM10 au fost cele mai ridicate, de 3 ori mai mari față de media limită admisă. 

Care sunt cauzele?

La începutul serii de ieri, la toate stațiile de monitorizare din Capitală s-au înregistrat corelații între poluanții monitorizați, adică toți au fost la limite foarte mari în același timp. Este vorba despre particulele în suspensie PM10, dioxid de azot, dioxid de carbon și benzen. Analiza făcută de autoritățile de mediu a dus la concluzia traficul a participat semnificativ la creșterea concentrațiilor de pm10.

Începând cu ora 20, concentrațiile de particule PM 10 au crescut în continuare, în orele de seară spre noapte cauza fiind și încălzirea rezidențială.

Întrucât condițiile meteo au fost nefavorabile dispersiei, s-au produs acumulări de poluanți la nivelul solului si concentrațiile au rămas ridicate și in cursul dimineții de astăzi.

Mai spun cei de la Agenția pentru Protecția Mediului că au informat autoritățile publice locale, responsabile de gestionarea traficului în Capitală.

Sursa foto: Facebook / Agenția pentru Protecția Mediului

Acest site web utilizează Cookie-uri