O ursoaică și puiul ei, împușcați de marinarii unui submarin din Rusia

Cele două animale au fost ucise după ce au urcat pe un submarin nuclear. O filmare făcută de o persoană care era în apropiere arată că mai întâi a fost împușcat puiul, apoi și ursoaica. 

foto: captură YouTube/kamcha100

Evenimentul a avut loc la finalul săptămânii trecute, în estul îndepărtat al Rusiei, în Peninsula Kamchatka, o zonă dens populată de urși. Cele două mamifere au fost filmate în apă, în timp ce înoată spre submarinul care era tras la mal, într-un mic port. Ursoaica și puiul său reușesc să străbată câteva zeci de metri de apă și apoi urcă pe partea superioară a submarinului nuclear, potrivit The Moscow Times.  

„Așa scăpăm de urși aici”

Potrivit unui martor care a și filmat întreaga scenă de la distanță, după ce urșii au urcat pe submarin, la un moment dat se aud sunete de armă. După o primă împușcătură, filmarea arată puiul care pică în apoi. Apoi și femela. Cel care filmează spune că „nu există o altă soluție”. Acesta mai spune că dacă ar fi fost puși pe fugă, urșii ar fi fugit înapoi în satul de lângă port. 

foto: momentul în care cele două animale înoată spre submarin / captură YouTube/kamchat100

 

Întâmplarea a avut loc în localitatea Rybachiy, acolo unde este comasată o parte din flota de submarine nucleare a Rusiei care deservește zona Pacificului. Purtătorul de cuvânt al instituției a declarat ulterior pentru agenția Interfax că după ce animalele au urcat la bord a fost chemat un expert militar care este și vânător și el este cel care a decis uciderea celor două animale. 

Ursoaica era rănită când a urcat pe submarin

Presa din Rusia vorbește și despre faptul că femela era deja rănită în momentul în care a urcat pe submarinul nuclear, iar ofițerii s-au temut că puiul acesteia va deveni agresiv din cauza stării mamei sale. În plus, cele două animalele ar fi fost urmărite timp de mai multe zile de oamenii din zonă care au încercat să le alunge. 

Kamchatka este cunoscută pentru numărul mare de urși care viețuiesc aici. Peninsula are o suprafață de aproximati 270.000 de km pătrați, iar aici trăiesc între 10.000 și 14.000 de urși, potrivit Wildlife Conservation Society. 

Din păcate, doar anul acesta, aproape 50 de urși considerați agresivi au fost împușcați în Kamchatka. 

foto: captură YouTube/kamcha100

Nature Talks a decis să nu publice filmarea în care cei doi urși sunt împușcați. 

Acest site web utilizează Cookie-uri