Oamenii vor să zboare și să conducă mai mult decât o făceau înainte de pandemie

Oamenii intenționează să conducă și să zboare mai mult în viitor decât o făceau înainte de pandemie, sugerează un sondaj, chiar dacă majoritatea covârșitoare recunoaște responsabilitatea umană pentru criza climatică, arată The Guardian.

Aproximativ 26.000 de persoane din 25 de țări au fost chestionate în iulie și august de YouGov-Cambridge Globalism Project, într-un sondaj conceput cu The Guardian. Cu un raport mai mare de 3 la 1, respondenții au fost de acord că omenirea și-a pus amprenta asupra crizei climatice.

Cine vrea să zboare mai mult?

Călătoriile cu avionul au scăzut semnificativ în timpul restricțiilor impuse de pandemie, dar există o mare diferență între planurile oamenilor de a zbura după pandemie, comparativ cu cele de dinainte. Cetățenii Regatului Unit spun în proporție de 30% că vor zbura mai puțin, 34% dintre italieni susțin același lucru. La fel spun și 31% dintre nemți. Nigeria și Brazilia au planuri mari, vor să zboare mai mult decât în perioada de dinaintea pandemiei.

Cine vrea să conducă mai mult?

Cea mai alarmantă constatare a sondajului a fost intenția pe scară largă de a conduce mai mult după pandemie decât înainte, în ciuda eforturilor mai multor țări de a crea spații pentru alte moduri de transport. Această tendință a fost evidentă în toate cele 26 de țări și cea mai pronunțată a fost în Brazilia, unde 62% dintre respondenți au spus că își vor folosi mașina mai mult , 12% doar au spus mai puțin. În Africa de Sud, 60% au spus că vor conduce mai mult, în timp ce 12% mai puțin. În SUA și Australia, peste 40% se așteptau să conducă mai mult, comparativ cu 10% mai puțin. 

Acest site web utilizează Cookie-uri