Papa Francisc: ”Vaticanul va reduce emisiile de carbon la zero până în 2050”

Sursa foto: vaticannews.va

Papa Francisc și-a exprimat în nenumărate rânduri în ultima perioadă grija față de mediu și îngrijorarea în ceea ce privește efectele schimbărilor climatice. Mai mult, Suveranul Pontif îi îndeamnă pe oameni să schimbe ceva în comportamentul lor și să nu mai distrugă planeta. Același lucru s-a întâmplat și sâmbătă, când Papa a cerut țărilor să lucreze în vederea emisiilor de carbon. De asemenea, și-a asumat că în Vatican nu vor mai fi emisii de dioxid de carbon până în 2050, citează Reuters. 

În Vatican există panouri solare din 2008, iar de anul trecut nu se mai folosesc pungile de plastic. În zonă, rata de reciclare a deșeurilor este de 65% iar ținta propusă până în 2023 este de 75%. 

Actuala pandemie și schimbările lcimatice, care nu sunt relevante doar din punct de vedere ecologic, ci și din punct de vedere etic, social, economic și politic, afectează mai ales viața celor mai săraci și mai fragili. 

      Papa Francisc

Suveranul Pontif a mai spus că Sfântul Scaun s-a angajat să promoveze în școlile catolice și în alte părți educația ecologică, pentru a favoriza sustenabilitatea și a încuraja politicile economice care respectă mediul. 

Papa Francisc a susținut puternic Acordul de la Paris pentru limitarea creșterea temperaturii globale și a declarat că decizia președintelui american Donald Trump de a se retrage din acesta l-a întristat, mai arată Reuters. 

Acest site web utilizează Cookie-uri