Parcul Natural Văcărești va fi administrat de Primăria Capitalei

Sursa foto: Parcul Natural Văcărești

În urma unei discuții care a avut loc astăzi între ministrul Mediului și primarul general al Capitalei, s-a stabilit ca Parcul Natural Delta Văcărești să intre în administrarea municipalității. Nicușor Dan a anunțat că va face un concurs pentru a amenaja locul. 

Am stabilit în discuția de astăzi un acord de principiu pentru amenajarea a două obiective importante: Lacul Morii și Parcul Natural Văcărești. Pentru aceste două obiective importante de mediu, dar și de recreere pentru populație, doresc să organizăm un concurs internațional de soluții care să plaseze Bucureștiul pe harta globală. 

              Nicușor Dan, primarul general al Capitalei

Starea Deltei Văcărești

Parcul Natural Delta Văcărești nu are în acest moment un regulament și un sistem de management. Asta înseamnă că nu are pază, programe de conservare și că oricine poate face orice în parc. Așa se face că în acest an, Delta s-a confruntat cu un incendiu sever. În fiecare zi, parcul este găsit plin de gunoaie, PET-uri și ambalaje aruncate pe jos.

Parcul Natural Vacaresti este prima arie protejată urbană a țării, cel mai mare spațiu verde al Capitalei. Situat la numai 5 kilometri de centrul Bucureștiului, acoperă o suprafață de 183 de hectare. În Văcărești s-a format în ultimii 22 ani un ecosistem acvatic cu întinderi de mlaştini, ochiuri de apă, stufăriș, crânguri de sălcii, cuiburi din plopi, perdelele de trestie și stuf ce mărginesc lacul, toate acestea constituid habitatul în special al păsărilor de baltă care au ajuns să cuibărească și să se înmulțească aici, dar și al multor specii de reptile, insecte și amfibieni și chiar mamifere.

Mai multe detalii AICI

Acest site web utilizează Cookie-uri