Poluare masivă în Sintești, la fix 2 săptămâni de la descinderea autorităților

Senzorii rețelei independente de monitorizare a calității aerului, Airly, detectează valori mari de poluare în Sintești, la 10 de kilometri de Capitală. Episodul sever de poluare are loc două săptămâni mai târziu de la controlul de amploare al autorităților. 

Senzorii arată că valorile particulelor în suspensie PM10 au ajuns la 325%, în timp ce particulele de 2.5 microni au atins valoarea de 451%. 

În urma controlului recent al autorităților, s-a descoperit că mai multe persoane din Sintești ardeau deșeuri, în special cabluri, pentru a extrage fiarele pe care mai apoi le vând la fier vechi. Din cauza arderilor, fumul gros degajat este purtat de cele mai multe ori de vânt și deasupra Bucureștiului. 

Acum 2 săptămâni, autoritățile au ridicat 13 tone de deșeuri amestecate și au aplicat amenzi de 180.000 de lei. Mai multe detalii AICI
 

Ce alte zone sunt poluate 

Senzorii Airly arată că valorile de poluare sunt ridicate și în Otopeni. Valorile PM 10  și PM 2.5 sunt depășite de 2 ori față de limita maximă admisă. Probleme sunt la această oră și în Prelungirea Ghencea.

Acest site web utilizează Cookie-uri