Poluarea din București va fi măsurată cu drone și laboratoare mobile

Ministrul Mediului, Barna Tánczos, a anunțat într-o intervenție la DigiFM, că poluarea din București va fi măsurată cu ajutorul dronelor și cu laboratoare mobile. 

Vom colabora cu Institute de Cercetare care au dotările necesare pentru monitorizarea aerului cu drone, cu aparatură de specialitate mobilă, ca să nu rezumăm doar la cele 8 stații de măsurare și punem în funcțiune săptămâna aceasta și un laborator mobil de analiză a calității aerului de la Agenția pentru Protecția Mediului. 

Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Controalele începute de Garda de Mediu și Poliția Locală vor avea un bilanț săptămânal

La 1 februarie, comisarii Gărzii de Mediu în colaborare cu polițiștii locali au început o serie de controale în București. Ministrul Mediului spune că va arăta săptămânal un raport  cu rezultatele acțiunii. Sunt două echipe de control pentru fiecare sector al Capitalei.

Am adus din județele învecinate personal de specialitate, colegi care sunt focusați doar pe problemele din București. Am ajuns la câte două echipe de control pe fiecare sector în parte și permanența asigurată de Garda de Mediu și Poliția Locală.

Barna Tánczos, Ministrul Mediului

Acest site web utilizează Cookie-uri