Primul taxi aerian, gata de zbor în 2022

O companie germană a prezentat astăzi prima dronă-taxi, un vehicul electric zburător, care poate transporta două persoane și care are o autonomie de 35 de kilometri.

Doi pasageri la bord

Volocopter a ajuns deja la a 4-a generație, iar producătorul german care a dezvoltat vehiculul aerian este gata să intre cu el pe piața de transport public. Aparatul este, în fapt, o dronă de ultimă generație. Are 9 baterii electrice, 18 elice, iar distanța maximă pe care o poate parcurge cu o singură încărcare este de 35 de kilometri. Viteza maximă pe care o poate atinge în acest moment vehiculul este de 110 km/oră.

Va avea propria aerogară

Pentru a putea opera, Volocopterul are nevoie și de o „gară”. De aceea, compania a construit deja primul VoloPort, o aerogară pentru taxiul-zburător. Vehiculul va ateriza acolo după curse unde va putea fi și încărcat. Producătorul german spune că aparatul trebuie să îndeplinească cele mai înalte standarde de siguranță impuse de Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației.

Volocopter va intra anul viitor în faza de teste și ar putea efectua primele curse comerciale spre finalul anului 2022. Clienții vor putea comanda mașinăria zburătoare prin intermediul unei aplicații mobile.

 

Mașinăria zburătoare a fost prezentată la Paris și tot acolo speră șefii companiei care au produs vehiculul să opereze și primul zbor cu pasageri. Compania producătoare are în plan să dezvolte și o dronă-cargo, care să livreze marfă într-un timp foarte scurt.

sursa foto: Volocopter

Acest site web utilizează Cookie-uri