Prinț și călător. Fostul principe Nicolae, proiect de promovare a satelor românești

Nepotul Regelui Mihai se va alătura unei campanii de promovare a satelor din România. Fost principe va merge în vizită în Țara Călatei, unde va realiza și un material video.

Pasionat de drumeții, de natură și de promovarea valorilor românești, nepotul Regelui Mihai se va implica acum și în campania “Prinț și călător”, un proiect al organizației Satele României. Prima sa vizită în acest proiect va fi în Țara Călatei, o zonă etnografică maghiară, din nord-vestul țării, situată în vestul județului Cluj, în zona văilor dintre Cluj-Napoca și Huedin.

În acest weekend, fostul principe va vizita bisericile fortificate din zona, va învăța cum se fac porțile tradiționale de lemn, frontoanele de la casă, dar și bisericile de lemn, informează cluj24.ro.

Proiectul “Prinț și călător”, căruia i se alătură acum și Nicolae al României este unul mai amplu. Va fi lansat în luna noiembrie și vizează promovarea satelor românești, printr-o serie de materiale video care vor fi difuzate pe platforma Satele României.

Fost principe Nicolae este implicat activ și în proiectul Via Transilvanica, un proiect demarat acum câțiva ani și care vizează crearea unui traseu de 1000 de kilometri care să traverseze România de la vest la est. De asemenea, el participă în mod frecvent și la acțiuni de împădurire și de protejare a mediului înconjurător.

Nicolae al României a transmis un mesaj și pentru Nature Talks în care îi îndeamnă pe români să respecte și să protejeze mediul: 

Încă de mic am fost educat să respect și să protejez natura, aceste lucruri fiind nelipsite zi de zi din viața mea. Mediul înconjurător ne menține sănătoși și, în același timp, a fost adăpostul ce a ținut umanitatea în viață. De ce am vrea să distrugem această simbioză?Situația actuală este exact imaginea în oglindă a atitudinii noastre față de noi și față de comunitatea în care trăim. Respectul pentru natură vine odată cu respectul de sine.

foto: Facebook/Nicolae al Romaniei

Acest site web utilizează Cookie-uri