Românii și-au luat animale de companie în starea de urgență. Care e motivul?

Izolarea la domiciliu i-a făcut pe unii oameni să se simtă singuri. Soluția pe care au găsit-o: să aducă în casă un animal de companie. Carantina de pe perioada stării de urgență cauzată de Covid-19 a influențat achiziționarea sau adoptarea unui animal de companie, arată un studiu recent al ARPAC (Asociația Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie). Astfel, 17% dintre posesorii de câine și 16% dintre posesorii de pisici au declarat că și-au luat un animal de companie în perioada stării de urgență.

57% dintre respondenți spun că alegerea lor este determinată de dragostea pe care o simt pentru animale, în timp ce 14% dintre aceștia au adus un animal de companie în gospodărie la dorința unui alt membru al familiei, în special a copiilor. 

Ce animale de companie preferă românii

Câinele este cel mai comun animal de companie deținut la nivelul gospodăriilor din mediul urban, datele arătând că 66% dintre posesorii de animale de companie au câine, în timp ce 58% pisici, 12% papagali sau alte păsări, 11% pești. Lista continuă cu cei care deţin iepuri (8%), broaşte ţestoase (4%), hamsteri (3%) şi porcuşori de Guinea (2%).Românii din mediul urban dețin în mare parte câini de talie medie, iar rasa cea mai răspândită este Bichonul. În ceea ce privește pisicile, cele de talie medie sunt cele mai populare în rândul deținătorilor de pisici. 

Acest site web utilizează Cookie-uri