Școala de vară ECO — Un proiect Nature Talks
Ne-am distrat și am învățat...
Orele de mediu sunt interactive și gândite în așa fel încât copiii să participe activ la curs. Le-am pregătit celor mici mai multe machete, experimente și jocuri prin care să înțeleagă cum funcționează mediul înconjurător, dar și ce impact au acțiunile lor asupra naturii.
Am învățat de ce este important să protejăm natura...
Fiecare temă de discuție a fost prezentată cu ajutorul unor experimente și machete special construite pentru proiect.
Poluarea atmosferică
Am discutat despre cauzele poluării, dar și despre efectele sale asupra sănătății noastre. De asemenea, am găsit împreună soluții pentru reducerea ei.
Reciclarea
Am învățat culorile reciclării și am punctat câteva reguli esențiale pe care trebuie să le respectăm atunci când ne decidem să colectăm separat mai multe tipuri de ambalaje.
Schimbările climatice
Am învățat care sunt cauzele schimbărilor climatice, cum se produc și ce efecte au asupra noastră.
Risipa alimentară
Copiii au aflat o serie de sfaturi pe care le pot pune în practică atunci când merg la cumpărături, astfel încât să reducă risipa alimentară.
Ne-am jucat și am socializat...
Copiii au fost foarte încântați de jocurile pe care le-am pregătit: ”Twister-culorile reciclării” - ruletă cu stickerele ambalajelor care se află și pe coșurile pentru colectare selectivă. Fiecare copil învârte de ruletă și în funcție de unde se oprește săgeata, pune piciorul stâng/drept sau mâna stângă/dreaptă pe culoarea tomberonului la care trebuie aruncat ambalajul. ”Dixit, povestea verde” - un joc cu mai multe cărți ce au desenate totfelul de peisaje, figurine, elemente din natură. Fiecare copil ia câte o carte/ lucrează în echipă cu alt coleg și se gândește la o frază / propoziție /povestioară pe care o construiește în jurul cărții primite. Fiecare carte arelegătură cu subiectele discutate la curs.
Ne-am simțit bine și am învățat ceva util!
Cel mai mult mi-a plăcut jocul despre reciclare. Am reținut ușor care sunt culorile tomberoanelor și unde trebuie aruncat fiecare tip de material în parte. Ca să protejăm natura, este important să reducem poluarea, să plantăm cât mai mulți copaci și să nu mai risipim mâncarea.
Mi-a plăcut foarte mult macheta care ne-a arătat cum ar trebui să funcționeze un oraș care are tot ce îi trebuie astfel încât să rămână ”în pace” cu natura. Am învățat astăzi că este bine să te gândești bine înainte să cumperi prea mult sau să mai iei o pungă de plastic de la magazin, în loc să vii cu una reutilizabilă de acasă.
Mi s-a părut interesant experimentul despre poluare. Nu mi-am imaginat cât de mult rău fac mașinile, iar de acum înainte am să încerc să folosesc mijloacele de transport în comun, bicicleta sau trotineta. Le voi spune și părinților mei să lase mașina acasă atunci când pot, ca să fim mai prietenoși cu mediul.