Semințe de eucalipt pentru koala, plantate cu ajutorul dronelor

Mai multe drone sunt folosite într-un proiect din Australia ce are ca scop regenerarea zonelor pârjolite în urma incendiilor de vegetație, informează Reuters. Programul este implementat de WWF și presupune împrăștierea cu ajutorul dronelor a semințelor de eucalipt. Astfel, koala vor putea găsi din nou frunzele de eucalipt, sursa lor principală de hrană.

7 miliarde de copaci distruși de focuri în Australia

Incendiile de vegetație au îndepărtat 3 miliarde de mamifere, păsări și retile, estimează WWF și au distrus 7 miliarde de copaci aflați pe 11 milioane de hectare din sud-estul Australiei. Suprafața este echivalentă cu jumătate din teritoriul Marii Britanii, arată Reuters. Planul organizației WWF este să planteze cu ajutorul dronelor 40.000 de semințe de eucalipt pe zi și să formeze astfel coridoare verzi, pentru ca animalele sălbatice și koala să se poată deplasa printr-o zonă care astăzi este distrusă de incendii.

 

În vara acestui an, o anchetă parlamentară a constatat că, în New South Wales, koala ar putea dispărea până în 2050 dacă nu se iau măsuri imediate pentru protejarea acestor animale şi a habitatului lor natural.

Acest site web utilizează Cookie-uri