Transport alternativ. În prima lună fără stare de urgență a crescut apetitul pentru trotinete electrice

După ieșirea din starea de urgență, a început să crească din nou apetitul bucureștenilor pentru trotinete electrice. Unii dintre ei erau deja obișnuiți cu acest tip de transport, alții au apelat la el pentru prima dată, din dorința de a scăpa de aglomerația din mijloacele de transport în comun. S-a dovedit deja că ajungi mai repede la destinație folosind o trotinetă. Trebuie doar să ai bateriile încărcate, la propriu și să găsești pe traseu șoferi înțelegători. Cei care nu au o trotinetă proprie, preferă să închirieze una. 

Companie românească: în luna iunie s-au înregistrat 4.094 de curse în București

Datele obținute de naturetalks.ro de la o companie românească de micro-mobilitate urbană înființată în 2019 arată că în luna iulie, prima lună de după starea de urgență, au fost peste 4 mii de curse în București și aproape 1500 de utilizatori care au închiriat trotinete electrice. 

În luna iulie au fost aproape 4 mii de curse, luna august a venit cu 2.750 de curse, iar în luna septembrie s-a înregistrat o scădere a numărului de utilizatori. Acesta s-a înjumătățit, un factor posibil fiind și temperaturile mai scăzute. 

Cum se închiriază o trotinetă electrică

Dacă doriți să nu mai stați în trafic și să vă mișcați rapid prin București cu o trotinetă electrică, trebuie să downloadați aplicația firmei de la care doriți să închiriați trotineta. Veți fi ghidați apoi spre următorii pași care trebuie parcurși pentru a închiria mijlocul de transport alternativ. Nu uitați! Pentru siguranța dumneavoastră, este bine să purtați mereu casca de protecție pe cap și să folosiți pe cât posibil pistele de bicicliști.

Cât costă să închiriezi o trotinetă electrică în București

Flow- 2 lei deblocarea, 0.6 lei / minut

Lime – 3 lei deblocarea, 0.6 lei / minut

Bolt 

  • 0 lei pentru deblocare
  • 0,1 lei pentru fiecare minut, în perioada 7 – 9 iulie 2020
  • 0,6 lei pentru fiecare minut, începând cu 10 iulie 2020
Acest site web utilizează Cookie-uri