Un român produce anual 6 tone de emisii de gaze cu efect de seră și 18 kg de ambalaje din plastic

Sursă foto: Eurostat

Un român produce anual 6 tone de emisii de gaze cu efect de seră. Asta înseamnă, potrivit ultimelor date Eurostat, că în anul 2018 totalul tonelor de CO2 produse în România a fost de 120.386. Când vine vorba de consumul de energie din locuințe la nivelul Uniunii Europene, cea mai mare proporție este folosită pentru încălzire.

sursa foto: Eurostat

Datele mai arată că în anul 2017, un român a generat 18,4 kilograme de ambalaje de plastic, iar rata de reciclare a acestui material a fost de 47,6%. În ceea ce privește gunoiul municipal general în 2018, cantitatea este de 272 de kilograme, iar rata de reciclare de 11%.

Pe ce se consumă cea mai multă energie într-o locuință

În Uniunea Europeană, principala utilizare a energiei în gospodării este prentru încălzirea locuințelor (63,6%). Electricitatea folosită pentru iluminat și majoritatea aparatelor electrocasnice reprezintă 14,1%. Proporția utilizată pentru încălzirea apei este ușor mai mare, reprezentând 14,8%. Principalele dispozitive de gătit necesită 6,1% din energia utilizată de gospodării, în timp ce răcirea spațiului și alte utilizări finale acoperă 0,4% și respectiv 1%. Încălzirea locuinței și a apei reprezintă 78,4% din totalul energiei consumate în gospodării.

Acest site web utilizează Cookie-uri