Unde se taie ilegal pădurea cu acordul pădurarilor. Peste 6 mii de metri cubi de lemn, ciopârțiți nejustificat

La Direcția Silvică Mureș se taie ca în codru cu acordul pădurarilor! În urma unor controale dispuse de Ministerul Mediului, s-au descoperit peste 6 mii de metri cubi de lemn tăiați ilegal. Valoarea prejudiciului este de peste 2 milioane de lei. Nereguli sunt atât la Direcția Silvică, dar și cele 10 Ocoale Silvice din subordinea acesteia, anunță autoritățile.

Peste 4.700 de cioate, tăiate nejustificat

Inspectorii gărzilor forestiere au aplicat 48 de sancțiuni și au constatat 28 de infracțiuni. Peste 4.700 de cioate au fost tăiate nejustificat, iar valoarea lemnului se ridică la 1,5 milioane de lei. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va efectua cercetări suplimentare în acest caz. De asemenea, ministrul Costel Alexe va dispune Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA să analizeze aspectele prezentate în raport şi să ia măsurile legale care se impun față de persoanele responsabile pentru deficiențele constatate. 

Având în vedere deficiențele majore constatate de echipa de control din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor privind activitatea Direcției Silvice Mureș și a ocoalelor silvice din subordine, considerăm că managementul la nivelul Direcției Silvice Mureș și al ocoalelor silvice Gurghiu, Fâncel, Sovata este unul defectuos. 

Suntem angajați prin toate metodele pentru a-i descoperi și pedepsi pe cei care se află în spatele rețelelor de tăieri neautorizate și transport ilegal de material lemnos!

Costel Alexe, ministrul Mediului

Controalele în pădurile administrate de Direcția Silvică Mureș vor continua și în perioada următoare.

Acest site web utilizează Cookie-uri