VIDEO. Cum a salvat Jean-Claude Van Damme un chiuaua de la eutanasiere

Celebrul actor belgian a devenit eroul unui câine chiuaua din Bulgaria pe care l-a salvat de la moarte după un apel făcut pe Facebook. Vedeta de la Hollywood a cerut autorităților de la Sofia să nu eutanasieze un pui de chiuaua și să îi dea șansa să fie adoptat. 

Povestea puiului bulgar de chiuaua a făcut înconjurul internetului. Animalul, în vârstă de doar 3 luni ar fi trebuit trimis spre adopție din Bulgaria în Norvegia. Numai că atunci când a ajuns pe teritoriul nordic, autoritățile vamale au constatat că animalul avea acte false și au refuzat intrarea acestuia pe teritoriul norvegian. Conform legislației de la Oslo, puiul ar fi trebuit trimis înapoi în țara de origine, numai că autoritățile bulgare au refuzat să îl mai primească. 

După ce discuțiile între autoritățile vamale din cele două state au eșuat, norvegienii au decis că animalul poate fi considerat fără stăpân și urma să fie eutanasiat. 

Povestea puiului de chiuaua a ajuns pe internet, unde mai mulți oameni au lansat o petiție online prin care cereau salvarea animalului. Petiția a ajuns și la urechile celebrului actor Jean-Claude Van Damme, care la rândul său are un chiuaua. 

Actorul nu a stat pe gânduri și a postat un clip pe Facebook în care a cerut autorităților bulgare să accepte repatrierea puiului și să îi ofere o nouă șansă de adopție. 

Ca să fie și mai convingător, actorul care a făcut furori la Hollywood în anii 90 a filmat un mesaj cu tot cu câinele său în brațe. El a spus că își dorește ca Bulgaria să accepte cererea sa, mai ales că urma și ziua de naștere a actorului. Van Damme a spus că iubește Bulgaria și că uciderea micuțului animal ar fi un semn rău, inclusiv în această criză COVID. 

În cele din urmă, mesajul starului belgian a dat roade. Autoritățile de la Sofia au acceptat ca animalul să revină în Bulgaria, iar ulterior el a și fost adoptat. 

foto: captură Facebook/Jean-Claude Van Damme

Iată mai jos mesajul transmis de Jean-Claude Van Damme către autoritățile din Bulgaria și Norvegia, un mesaj care a adunat 200.000 de aprecieri, 35.000 de comentarii și 1 milion de vizualizări! 

Acest site web utilizează Cookie-uri