VIDEO. Plajele din Bali sunt îngropate în plastic. Care este cauza

Celebrele plaje din Bali sunt pline de gunoaie din plastic. Experții spun că s-a ajuns aici din cauza musonului cât și a gestionării deficitare a deșeurilor, arată The Guardian. Doar pe 3 plaje s-au strâns aproximativ 90 de tone de gunoi vineri și sâmbătă. 

Am lucrat din greu pentru a curăța plajele, totuși gunoiul continuă să vină. În fiecare zi ne desfășurăm personalul, camioanele și încărcătoarele.

     Wayan Puja, reprezentant al Agenției de mediu și igienizare din zona Badun.

Guvernul indonezian a lansat o strategie națională în aprilie 2020 pentru combaterea „crizei iminente” a deșeurilor de plastic, care afectează mediul marin și economia țării. Dr. Denise Hardesty, cercetător principal la agenția științifică australiană CSIRO și expert în poluarea globală cu plastic, spune că în prezent se colectează de pe plaje o „cantitate extraordinară” de plastic și că situația se înrăutățește de la an la an.

Grupurile pentru protecția mediului și oamenii devin din ce în ce mai activi în încercarea de a reduce utilizarea materialelor plastice. CSIRO speră, de asemenea, să lanseze o nouă metodă în Indonezia, care utilizează camere de supraveghere și inteligența artificială pentru a urmări deșeurile și a identifica punctele fierbinți în care acestea ajung pe plaje. 

Peste un milion de australieni vizitează Bali în fiecare an, iar insula este, de asemenea, o atracție pentru vizitatorii chinezi.

Acest site web utilizează Cookie-uri