VIDEO Străzile Romei, pline de păsări moarte după focurile de artificii. Dezastru și la o grădină zoologică din Germania

Sute de păsări au murit după ce mai mulți oameni au declanșat focuri de artificii în Roma, în ajunul Anului Nou. Mai multe organizații care apără drepturile animalelor spun că ce s-a întâmplat poate fi catalogat drept un ”masacru”, arată Washington Post. Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor a declarat că moartea păsărilor pare să aibă legătură cu o expunere extrem de puternică la petarde și artificii.

Se poate să fi murit de frică. Pot să zboare împreună și să se izbească una de alta sau să se lovească de geamuri ori linii electrice. Să nu uităm că pot muri și de atac de cord. 

        Loredana Diglio, purtător de cuvânt ONG 

Întâmplarea arată încă o dată ignoranța oamenilor față de natură dar și față de restricții, deoarece s-a ajuns aici, deși focurile de artificii erau interzise în Roma.

Dezastru și la o grădină zoologică din Germania

30 de maimuțe au murit într-o grădină ZOO din Germania, după ce adăpostul lor a luat foc în urma aprinderii artificiilor. Reprezentanții Grădinii Zoologice Krefeld, situată la nord de Dusseldorf și lângă granița cu Olanda, a declarat că cele mai grave temeri au devenit realitate în urma focului șocant din această dimineață. Cimpanzeii, gorilele și orangutanii sunt printre cei care au ars de vii.  Au murit de asemenea și liliecii cu fructe, păsări și alte animale.

Sursă captură: The Sun

Cu toate acestea, doi cimpanzei numiți Bally și Limbo au fost salvați de flăcări de pompieri. Ambii au suferit arsuri minore, iar directorul grădinii zoologice a descris salvarea lor în ultimul moment ca fiind „un miracol”.

Acest site web utilizează Cookie-uri