VIDEO. Suspiciuni de poluare pe râul Sabar, lângă București

UPDATE! Ce spune Garda de Mediu

Reprezentanții Gărzii de Mediu au declarat pentru naturetalks.ro că a fost vorba despre o avarie la operatorul stației de epurare Domnești. Comisarii Gărzii de Mediu Ilfov s-au deplasat la fața locului. În prezența lor, s-a intervenit pentru remediere și s-au efectuat operațiunile de vidanjare. A fost deschis controlul și reprezentantul legal va veni la sediul GNM Ilfov mâine pentru a prezenta restul documentelor necesare finalizării notei de constatare. Ulterior, se vor stabili sancțiunile și măsurile. 

Pericol de poluare la doar 10 de kilometri de București, pe râul Sabar. În apă se scurge un lichid suspect, iar localnicii din zona Domnești au alertat autoritățile. 

Imaginile surprinse de o persoană care trecea prin zonă arată cum în apropiere de podul peste râul Sabar dintre Țegheș și Domnești în apă este deversat dintr-o țeavă un lichid vâscos, despre care deocamdată nu se știe ce este. În zona în care se face deversarea, apa își schimbă aspectul, iar lichidul respectiv este dus de curenți in aval. Bărbatul care a realizat filmarea spune că a sună la Garda de Mediu Ilfov pentru a sesiza problema.

 

Sursa: Facebook/ Dorin Radu

Acest site web utilizează Cookie-uri