Vulcanul Lewotolo din Indonezia a erupt. Aproape 3 mii de persoane au fost evacuate

Sursa foto: volcanodiscovery.com

Vulcanul a erupt duminică, aruncând cenușă și fum care au determinat închiderea aeroportului local, relatează AFP, citat de Agerpres. Peste 2.700 de locuitori au fost evacuați.

Erupţia nu a provocat victime şi nici pagube materiale în acest arhipelag din Asia de Sud-Est. Autorităţile au ridicat totuşi nivelul de alertă la 2, avertizând asupra unor posibile scurgeri de lavă, mai arată Agerpres.

Zona de interdicţie de doi kilometri în jurul craterului a fostă extinsă la patru kilometri, iar avioanele au fost avertizate să ocolească zona în urma ploii de cenuşă căzute deasupra aeroportului local care şi-a sistat activitatea.

Indonezia are aproape 130 de vulcani activi, mai mult decât orice altă țară și, deși mulți prezintă niveluri ridicate de activitate, pot fi săptămâni sau chiar luni care trec înainte de o erupție.

La sfârşitul anului 2018, un vulcan aflat în strâmtoarea dintre insulele Java şi Sumatra a intrat în erupţie, provocând o alunecare de teren submarină care a declanşat un tsunami care a ucis peste 400 de persoane.

Acest site web utilizează Cookie-uri