Vulpea rătăcită în București, ucisă de o mașină

O vulpe lovită de o mașină a fost găsită în centrul Capitalei, pe Splaiul Unirii. Directorul ASPA spune că este foarte probabil aceeași vulpe care fusese filmată de un șofer cu doar câteva ore înainte alergând pe Bulevardul Ferdinand. 

Cu doar o zi în urmă, un șofer din București a surprins pe camera video a mașinii sale o vulpe care traversa în fugă un bulevard aglomerat din centrul orașului. Imaginile au fost filmate seara, arată digi24.ro, iar a doua zi, ASPA a încercat să identifice animalul și să îl captureze. Doar că angajații serviciului nu au reușit să dea de urma acesteia. 

La mai multe ore distanță însă, o vulpe a fost ucisă de o mașină pe Splaiul Unirii. Directorul ASPA, Andrei Mina-Drăghici a declarat, potrivit Agerpres, că este, cel mai probabil, vorba de același animal filmat la intersecția dintre Bulevardul Mihai Bravu și Bulevardul Ferdinand. 

Am luat toate măsurile necesare pentru a găsi vulpea, am trimis echipaje în zonă. Toată ziua au căutat în zona respectivă, prin parcuri, prin zonele cu vegetaţie puţin mai deasă, unde ar putea să se ascundă, dar din păcate nu am găsit-o. Cu părere de rău vă anunţ că acum, pe seară, am fost sesizat de un alt cetăţean. Undeva pe Splaiul Unirii a fost găsită o vulpe lovită de maşină, decedată. Am înştiinţat DSV, ADP Sector 3, pentru a se lua toate măsurile necesare, pentru a lua cadavrul de acolo. Semnalmentele se potrivesc, ca şi zonă e undeva la câţiva kilometri, dar pentru un astfel de animal noaptea nu cred că este o problemă să ajungă aşa departe. Deci toate argumentele ar duce către concluzia că ar fi acelaşi animal.

foto: storyblocks.com

Vulpile, tot mai prezente în București

Directorul ASPA mai spune că nu este prima vulpe surprinsă anul acesta în Capitală. Alte 3-4 exemplare au fost obervate în zonele periferice ale orașului, dar aceasta este prima filmată în zona centrală. 

Ca şi cazuri, în ultimul an, se pare că s-au înmulţit aceste sesizări. Nu sunt îngrijorătoare, dar mai multe decât în anii precedenţi. Un motiv pentru care s-a întâmplat lucrul acesta este acela că nu mai există câini maidanezi în număr atât de mare.  

Problema câinilor fără stăpân a fost cât de cât rezolvată – şi, neamaiavând un prădător natural, vulpea a început să îşi caute de mâncare şi în locuri care nu reprezintă habitatul său, în mod normal. Drept urmare, a început să migreze dinspre periferie şi dinspre pădurile lăturalnice înspre Bucureşti. Până acum, cazurile au fost sesizate în zona limitrofă a Bucureştiului, spre periferii. Acesta este primul caz mai înspre centru. 

Andrei Mina-Drăghici, director ASPA

Autoritatea de Supraveghere și Protecție a Animalelor a anunțat că a încheiat un acord cu un ONG care, în viitor, în situația în care vor fi capturate alte vulpi în oraș, le va evalua starea de sănătate și ulterior le va elibera în natură. 

Acest site web utilizează Cookie-uri