La ”Interviurile Nature Talks” cunoaștem oameni pasionați de mediu, ale căror inițiative au generat schimbare, întrebăm autoritățile ce planuri au pentru mediu, explicăm teme legate de natură cu ajutorul experților.
Aparatele care măsoară poluarea din Capitală arată că în sezonul rece, principala cauza a aerului toxic o reprezintă arderile de deșeuri și de lemn tratat. La acestea se adaugă traficul, temperaturile scăzute și ajungem inevitabil la poluare.
Gândul ne zboară mereu la vacanță, indiferent de anotimp. Chiar dacă acum contextul global nu ne permite să facem excursii, haideți să profităm de această pauză forțată și să învățăm cum să ne comportăm responsabil cu natura în vacanțele viitoare.
Credem că dacă poluarea atmosferică e invizibilă nu ne poate face rău. Nimic mai greșit. Acest ”ucigaș invizibil”, așa cum îl numește Organizația Mondială a Sănătății, ne dăunează mai mult decât ne putem imagina.
Schimbările climatice au devenit o realitate tot mai prezentă în ultimii ani. Inclusiv în România ne confruntăm cu fenomene extreme: temperaturile au doborât recorduri în mai multe zone, ne-am confruntat cu secetă severă în Sud-Estul României,