Cine să sesizeze arderile ilegale pe timp de noapte? Ministrul Mediului: Sunt doar 2 oameni permanent la Garda de Mediu București

Sursa foto: Facebook / Ministrul Mediului

În fiecare sezon rece, valorile de poluare din București și din împrejurimi cresc foarte tare. Explicația principală: se ard deșeuri. Toate aceste arderi necontrolate sunt, desigur, ilegale și trebuie identificate, oprite iar mai apoi, făptuitorii pedepsiți. Instituția care trebuie să se ocupe de asta se numește Garda de Mediu. Noul ministru al Mediului, Mircea Fechet, a declarat pentru naturetalks.ro că sunt doar 10 comisari la Garda de Mediu București pe timp de zi, iar echipa de permanență are doar două persoane.

Mircea Fechet spune că a cerut sprijinul ministrului de Interne, Marcel Vela, astfel încât atunci când apare o situație, comisarilor să li se alăture și polițiști sau jandarmi, după caz. Întrebat cum se poate ca angajații gărzii de Mediu să se informeze de pe Facebook cu privire la valorile de poluare, ministrul Mediului a spus că există și un sistem de alertă intern, însă uneori, până să apuce Agenția pentru Protecția Mediului, e posibil ca ele să apară mai repede pe Facebook.

E bine să știm că atunci când se înregistrează depășiri ale valorilor unor parametri de poluare, Agenția pentru Protecția Mediului București sau din alt oraș informează de urgență Garda de Mediu în baza unui protocol. E adevărat că uneori, până să apuce Agenția să transmită aceste date, e posibil ca pe Facebook sau pe alte rețele de socializare, o persoană sau mai multe persoane să reclame o problemă punctuală. Sunt 10 oameni de toți într-o zi care lucrează la Garda de Mediu București, iar echipa de permanență e alcătuită din 2 persoane, dar în funcție de situație, pot fi și mai mulți. Ținem din scurt aceste probleme colaborând cu Poliția Locală și cu Poliția Română. Am avut o întâlnire cu ministrul de Interne, Marcel Vela, și i-am solicitat sprijinul, astfel încât ori de câte ori avem episoade grave, acestor comisari ai Gărzii de Mediu București, pe care lumea îi arată cu degetul, uneori pe bună dreptate, alteori nu, să li se alăture agenții de poliție, jandarmeria, atunci când e cazul.

         Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Urmăriți interviul integral cu Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor AICI.

Acest site web utilizează Cookie-uri